Ingredienser

2 æg
1/4 tsk salt
0,8 dl olie
3 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket løg
2 røde chili uden frø hakket meget fint
1 tsk rejepasta
1 tsk korianderfrø
1/2 tsk sukker
400 g rå kongerejer, uden tarm og skal
200 g oksetyksteg i fine skiver
200 g langkornede ris, kogte og afkølede
2 tsk kecap manis
1 spsk soyasauce
4 finthakkede forårsløg
1/2 fintstrimlet salathoved
1 agurk i tynde skiver
3 spsk sprødstegte løg

Nasi Goreng

Lækker krydret risret med æg.


Tilberedning

Pisk æg og salt sammen, til det skummer. Varm en stegepande op og smør den med lidt olie; hæld ca. en fjerdedel af æggeblandingen i panden og steg 1-2 minutter ved mellemvarme, til omeletten er fast.

Vend omeletten og steg den anden side i 30 sekunder. Tag omeletten af panden og gentag med resten af æggeblandingen.

Lad omeletterne køle af. Rul dem forsigtigt sammen og skær dem i fine strimler; sæt dem til side.

Bland hvidløg, løg, chili, rejepasta, koriander og sukker i en foodprocessor eller morter og blend eller mal til en pasta.

Varm 1-2 spsk af olien op i en wok eller stor stegepande; tilsæt pastaen og steg ved høj varme i 1 minut, eller til det begynder at dufte krydret. Tilsæt rejer og kød og lynsteg i 2 til 3 minutter, eller til det skifter farve. Hæld resten af olien og den kolde ris i wokken. Lynsteg, til risen er gennemvarm, og mos alle klumper. Tilsæt kecap manis, soyasauce og forårsløg og lynsteg i et minut til.

Anret salaten langs kanten på et stort fad. Læg risen i midten og dekorer med omeletstrimler og agurkestykker samt de stegte løg. Server straks.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og 15 minutter at tilberede.


Prisniveau

Middel.


Sværhedsgrad

Middel.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.