Ingredienser

50 gram gær
2 1/2 dl lunkent vand (40 grader )
2 spsk.olivenolie
310 gram hvedemel+mel til æltning
1 tsk salt
Topping
Purløg
Friskhakket timian
Friskhakket rosmarin
Chili
Groft middelhavssalt eller saltflager
Oliven
Hvidløg

Focaccia

Focaccia
Giver 2 brød på ca 20 cm.

Tilberedning

Rør gæren ud me 1/2 dl af det lunkne vand lad det stå i vandet til cremet konsistens, ca 10 minutter.Rør resten af vandet og olivenolien i.

Tilsæt halvdelen af melet og saltet og rør til dejen er jævn.Kom de krydderurter eller de krydderier i som brødet skal indeholde og resten af melet til dejen ikke klistrer mere.

Ælt dejen godt igennem på et mel strøget bord i ca 10 minutter ,kom lidt olie i en skål og vend dejen heri, dæk skålen med film oglad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 2 timer på et lunt sted.

Del dejen i 2 dele og læg på køl eller frys ned lige som pizzadej (se pizzadej andet sted på sitet )

læg dejen i form eller på plade med et viskestykke over og hæv igen ca 45 minutter.Prik fordybninger i dejen med fingerspidserne og hæv igen i ca 20 minutter.

Bag brødene til de er gyldenbrune i ca 15-18 minutter.Pensl med olivenolie og drys med middelhavssalt eller saltflager. og evt en smule krydderurter eller krydderier.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 20 minutter at forberede og ca 3 timer at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.