Ingredienser

1 helt hvidløg ca 12 fed
2 3/4 dl mælk
450 gr mel
1 tsk salt
25 gr smeltet smør
15 gr gær
1/2 tsk sukker
1 pisket æg
Groft salt
Finthakket hvidløg efter behag
Eventuelt pinjekerner

Hvidløgsfranskbrød

Hvidløgsfranskbrød

Tilberedning

Kog de upillede , adskilte hvidløgsfed i vand i 5 minutter, dryp dem af og pil dem.

Hvidløgsfeddene simrer i mælken i 10-15 minutter til de er møre, sigt salt og mel og lav en fordybning. Blend mælk og hvidløg og tilsæt det smeltede smør.

Rør gær og sukker sammen og kom det i den lune hvidløgsmælk sammen med det piskede æg og hæld i fordybningen.

Bland det hele sammen og ælt dejen til den er glat og blød.

Hæves i ca 1 time et lunt sted, hvorefter dejen formes til et stort brød, der ridses parallelt og efterhæver i ca 15 minutter.

Drysses med groft salt og lidt finthakket hvidløg og bages på 230 gr i ca 30 minutter til brødet er gyldent og lyder hult , når man banker i bunden.

Eventuelt lad hvidløgsfeddene være hele eller tilsæt 50 gr svitsede pinjekerner, før den stilles til hævning.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 2 timer at forberede og ca 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.