Ingredienser

1 Svinehoved
1 kg Kalvebov eller Svinebov
Vand
Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 Hele Nelliker
1 tsk Peber
1/4 tsk Allehånde
2 tsk salt

Hjemmelavet sylte

Hjemmelavet sylte
8-10 personer

Tilberedning

Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næse fjernes. Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.

Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade. Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man ikke ønsker sylten for fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene.

Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en form skiftevis fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier.

Når formen er fuld, fyldes den op med suppe. Man lægger et lille spækkebræt i passende størrelse ovenpå og herpå opnås et let pres, som holder kødet under suppen.

Når sylten er kold, vendes den ud af formen . Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød , syltede rødbeder og sennep.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. flere dage at forberede og 4 timer at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.