Ingredienser

Kagen
225 g finthakkede valnødder
125 g smør
140 g sukker
5-6 æg
175 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 1/2 dl mælk
Sukkerlaget
210 g sukker
2 1/2 dl vand
1 stk hel kanel
2 spsk citronsaft

Græsk Valnøddekage

Græsk Valnøddekage

Tilberedning

Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i een ad gangen. Tilsæt mælk, mel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder.

Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen så denne blødgøres. Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.

Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 20-30 cm og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 min.

Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under omrøring. Fjern den hele kanel. Hæld forsigtigt den varme sukkerlage over den færdigbagte kage og lad den blive kold.

Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 35 minutter at forberede og 25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.