Ingredienser

Ca 500 gr okseskank (Occo bucco)
2 tsk. olivenolie.
1 1/2 dl rødvin.
1 fed fintsnittet hvidløg.
1 tsk. tørret merian.
1 laurbærblad.
225 gr fedtfattig fromage frais.
1 tsk blandede peberkorn knust.
Frisk krydderurt til pynt.

Oksepate

Oksepate

Tilberedning

Okseskanken gøres fri fra ben,fedt og brusk og sener og skæres i i store terninger. Opvarm olien i en gryde og brun kødet på alle sider ved høj varme.Tag kødet op med en hulske og kom det i et ildfast fad med låg. Rør vin, hvidløg, merian og laurbærblad sammen med kødet ,læg tætsluttende låg på og bag kødet i forvarmet ovn i 1 time og 45 minutter på 160 gr , til kødet er så mørt at det kan skæres med en ske, rør undervejs. Læg kødet over i et andet fad og smid laurbærbladet væk,lad kødet og væden og de resterende krydderier køle af og stil derefter blandingen i køleskabet i mindst 2 timer. Blend kødet og saften til en jævn blanding eller hak kødet fint 2 gange i en kødhakker. Rør fromage frais i blandingen og blend igen i ca 1 minut. stilles på køl i 1 time. Serveres pyntet med knuste peberkorn og friske krydderurter på toppen og med et godt brød og evt. rødbeder eller syltede chillier til.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 2 timer at forberede og ca 3 timer at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.