Ingredienser

2 spsk olivenolie
4 fed knust hvidløg
1 løg groft hakket
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
1 1/4 liter god grøntsagsbouilon
350 gram kartofler, fint hakkede
425 gram kikærter fra dåse, afdryppede
1 spsk marizena
1 1/2 dl piskefløde
200 gram frisk spinat
2 spsk tahini sesamfrøpasta ( fås i helsekostforretninger )
Cayennepeber efter smag
Salt og friskkværnet peber

Suppe med spinat , kikærter og hvidløg

Suppe med spinat , kikærter og hvidløg
Er meget velegnet til vegetarer

Tilberedning

Opvarm olien i en stor gryde og steg hvidløg og løg i ca 5 minutter til de er møre og gyldne.Rør de knuste spidskommen og koriander i og steg i 1 minut,tilsæt kartofler og bouilon,brimg retten i kog og lad den simre i ca 10 minutter.

Tilsæt kikærterne og lad gryden simrei 5 minutter mere eller til kartoflerne lige netop er møre.

Bland maizena,fløde,tahini og alle krydderierne ,rør det i suppen sammen med spinaten.Bring gryden i kog og rør og lad simre i yderligere ca 3 minutter,smag til med salt og peber og cayennepeber efter behag

Server suppen rygende varm med et ekstra drys cayennepeber.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 20 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.