Ingredienser

1 stort løg hakket fint
2 spsk smør
500 gram hakket okse-kalv eller lammekød
2 fed hvidløg
1/4 l tør rødvin
3 spsk. olivenolie
1 dl . vand
1 ds. flåede eller hakkede tomater
1/2 tsk. sukker
2-3 spsk koncentreret tomatpure
1 stk. kanelstang
1-2 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
4 spsk . friskhakket persille
1 god dusk hakket frisk basilikum eller 1/2 spsk. tørret

Græsk kødsauce

Græsk kødsauce

Tilberedning

I en tykbundet gryde kommes løget sammen med vandet og simrer til det er blødt,tilsæt smørret, simmer videre til de er klare.

Kom derefter kødet i og rør godt rundt med et piskeris til alt kødet ikke er rødt mere. Kom dernæst hvidløg ,olivenolie og vin på ,læg låg på og simmer i 5 minutter.

Kom de flåede tomater (hæld det tynde tomatjuice fra ) ved ,tomatpureen, sukkeret, kanelstangen,laurbærblade og smag til med salt og friskkværnet peber ,lad det simre i ca 3o minutter.

Kom Persillen og basilikummen i de sidste 10 minutter og tag låget af så saucen kan komme af med væde . Fjern kanelstangen inden servering.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 30 monutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.