Ingredienser

2 skiver franskbrød
1/2 kop mælk
1 stort løg
750 gram hakket (okse/lamme) kød
2 æg
1 1/2 spsk. hakket persille
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
100 gram revet Parmesan ost
Salt, peber og oregano
1 kop mel
Olivenolie til stegning

Keftedes

Keftedes
Keftedes er Grækernes svar på vores danske frikadeller.

Tilberedning

Skær skorpen af brødskiverne og udblød dem i mælken. Pil løget og hak det fint. Rør det hakkede kød med løg, æg og persille, citronsaft, 1 spsk olivenolie, parmesanosten, krydderierne og de udblødte brødskiver til en smidig fars. Lad farsen hvile tildækket i 30 min. Form derefter farsen til små aflange frikadeller - ca. 1 spsk fars pr. frikadelle - vend dem i mel og steg dem sprøde i olivenolie - lige akkurat gennemstegte, men stadig bløde og saftige indeni. Server dem gloende varme med Ovnstegte Kartofler, Tzatziki og et godt brød.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 min. at forberede og 30 min. at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.