Din køkkenchef på nettet
1 stor salatagurk
3 dl yoghurt natural
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Agurkesalaten, som sikkert alle turister i Grækenland har smagt. Frisk og lækker serveres den som forret med godt brød eller som tilbehør til kødretter.
Vask og skræl agurken. Riv den på råkostjernets grove side. Drys agurkestrimlerne med salt og læg dem i et dørslag så de kan dryppe af (helst i et døgn). Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter (helst i et døgn). Rør den afdryppede yoghurt sammen med olivenolie, hvidløg, salt og (hvid) peber. Vend de afdryppede agurkestrimler i yoghurten og stil salaten køligt indtil servering. Servér et godt brød til.
Denne ret tager ca. 1 døgn at forberede og 15 min. at tilberede.
Billig.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.