Ingredienser

1 hane eller poulard ca 1 1/2 kg
100 gr bacon
10-12 små løg
250 gr champignon
2 spsk smør eller margarine
2 spsk mel
2 flasker rødvin
3 dl hønsebouillon
2 fed hvidløg
2 tsk timian
Salt og peber

Coq au vin

Coq au vin
Klassisk fransk ret .

Tilberedning

Skær hanen eller poularden ud i 6-8 stykker, skær baconen i strimler. Pil løgene og skær champignonerne i kvarter. Steg baconstrimlerne i fedtstoffet på en pande og læg dem over i en stegegryde. Brun hanestykkerne i baconfedtet og læg dem over i stegegryden efterhånden. Drys melet i gryden og rør vinen i sammen med bouillonen, presset hvidløg og timian. Læg låg på og lad retten simre i 30 minutter. Steg løgene og champignoner på panden og læg dem over i en gryden. Lad hanen simre videre i 15 minutter.Smag til med salt og peber. Server en god kartoffelmos eller flutes og salat til.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 45 minutter at forberede og 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.