Ingredienser

500 gram oksefars
500 gram flæskefars
3 fed hvidløgpresset
Revet skal og saft af 1 citron
2 skiver daggammelt brød, smuldret
40 gram friskrevet parmasan ost
1/2 tsk. stødt kanel
1 tsk. tørret oregano
2 sammenpiskede æg
1 tsk. salt
150 gram ost i tern (Fontina,raclette,Gouda eller gorgonzola
120-150 gram rasp
olivenolie til stegning
Friske krydderurter
Frisk parmasanost til pynt

Italienske kødboller med ost

Italienske kødboller med ost
6-8 personer, varier med Gouda, raclette eller gorgonzola.

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 grader.Bland al kødet i en skål sammen med hvidløg, citronskal og saft,smuldret brød parmasan,kanel og oregano.Rør de sammenpiskede æg i og rør godt,tilsæt salt og kværnet peber.

Form og ælt farsen til ca 16 kugler,Pres et stykke ost ind i midten af hver kugle og sørg for at hullet bliver lukket ordentligt igen.

Rul kuglerne i rasp.Varm olivenoliem på en pande og brun alle bollerne til de er gyldne oner det hele og læg dem i et ildfast fad eller en bradepande. Sæt kuglerne i ovnen og steg dem i ca 20 minutter eller til de er gennemstegte

ynt med friske krydderurter og frisk pasta med tomatsauce ,salat og et godt glas vin.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 40 minutter at forberede og ca 25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.