Ingredienser

1 lammekølle (ca. 1,5 kg)
Salt og peber
Smør
2 kg skrællede kartofler
2 løg
5 fed hvidløg
1-2 bdt persille
5 dl fond (evt. bouillon)

Lammekølle Provencale

Lammekølle Provencale

Tilberedning

Lammekøllen gnides med salt, peber og et fed hvidløg og smøres med lidt smør. Kartoflerne skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartofler og løg lægges lagvis i et stort ovnfast fad. Der krydres med persille, hvidløg, salt og peber. Fond'en hældes ved og køllen placeres oven på kartoflerne. Køllen steges i ovnen ved 200 grader i ca 90 min. Køllen skal hvile ca. 15 min. før den skæres ud og serveres (kartoflerne bliver stående i den slukkede ovn mens køllen hviler). Tip! Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og ca 2 timer at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.