Ingredienser

500 gram hakket kalvekød
2-3 skiver hvidt brød uden skorper
2 dl mælk eller vand
1 dl. friskrevet parmasanost
Revet skal af en 1/2 citron
2-3 fed knust hvidløg
1/2 dl. friskhakket persille
1 revet løg
Salt og friskkværnet peber
Tomatsauce
2 ds. hakkede kryddertomater
1 dl. rødvin
1/2 dl olivenolie
1/2 dl. frisk hakket basilikum
Salt og kværnet peber

LeChef´s hjemmelavede kødboller i tomatsauce

LeChef´s hjemmelavede kødboller i tomatsauce
Der findes et utal af opskrifter på kødboller ,her er en af dem. Varier selv krydderierne i dine egne kødboller og smag dig frem.

Tilberedning

Læg brødet i blød i mælken ,bland kød,parmasan,citronskal,hvidløg,løg ,persille og salt og friskkværnet peber i brødet når det har opsuget mælken.

Smag på farsen eller steg en lille bolle for at bedømme om der skal krydres mere.

Steg bollerne i 1/2 dl. olivenolie til de er lækre gyldne og lavderefter tomatsaucen.

1-2 spsk olie på en anden pande og tilsæt rødvinen og lad den koge lidt ind,tilsæt så tomaterne og krydr med salt og peber, lad simre i ca 15 minutter.

Tilsæt så basilikum og kødbollerne og lad simre i 10 minutter.

Drys persille på toppen inden servering og giv et godt brød og et glas vin til.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 40 minutter at forberede og 20 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.