Ingredienser

20-25 blommetomater
Havsalt
6-8 basilikum eller mynte blade
2-4 fed hvidløg knust let
Ekstra oliven olie

Hjemmelavede soltørrede tomater .....uden sol

Soltørrede tomater er pragtfulde i en god salat eller i en sauce.


Tilberedning

Vask tomaterne og skær dem i halve og placer dem på en bageplade og strø med havsalt på dem alle.

Sættet i ovnen på 80-90 grader i 7-8 timer.

Ryst det overskydende salt af tomaterne og læg tomaterne i et skoldet og atamon skyllet glas med enten basilikum eller mynte blade og hvidløgene. Hæld olivenolie på glasset til det dækker tomaterne .

På denne måde kan tomaterne holde sig i lang tid og er dejlige til tapas eller meze evt. sammen med et godt brød og en iskold ouzo.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 8-10 timer at forberede og 5 minutter at tilberede.


Prisniveau

Billig.


Sværhedsgrad

Let.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.