Ingredienser

1 spsk. olie
10 gram bacon i tern
300 gram kartofler i tern
400 gram majs ,friske,frosne eller fra dåse
1 liter god hønsebouilon
½ liter piskefløde eller madlavningsfløde
1 spsk hakket persille,koriander eller timian.

Kartoffel majssuppe.

Kartoffel majssuppe.
Dejlig på en kold dag.

Tilberedning

Olien opvarmes i en tykbundet gryde og baconen steges ved lav varme i 7-8 minutter,tilsæt kartofler og majs og steg videre i ca 5 minutter til kartoflerne begynder at tage farve.

Kom bouilonen i og lad det hele simre i ca 25 minutter eller til kartoflerne er møre.

Tilsæt så fløden og kog i ca 5 minutter mere,smag til med salt og peber og drys persille,koriander eller timian på toppen af hver portion.

Der kan kommes finthakket rødpeber i suppen eller et fed knust hvidløg ,for at tilføre mere smag.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og 45 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.