Ingredienser

3 upillede hvidløg ca 35 fed
350 gram perleløg
50 gram smør
350 gram slikporrer ,renset og skåret i stykker på 2 1/2 cm
1 dl vand
2 spsk mel
1/2 tsk Colman´s Engelsk sennep
1/4 tsk gurkemeje
1/2 tsk sukker
1 1/2 dl varm mælk
3 spsk. fløde
Salt og peber
Purløg ,forårsløg finthakket

Interallia grøntsager

Denne ret har fået sit navn,fordi den forener de 5 medlemmer af allium-familien i en velsmagende vegetarret. 6 personer


Tilberedning

Del hvidløgene og blanch´er dem sammen med løgene i kogende vand i et par minutter.Lad dem dryppe af og pil dem. Kog dem forsigtigt i halvdelen af smørret i 8-10 minutter,hvorefter porrestykkerne og vand tilsættes.Bring gryden i kog og sæt den til side. Smelt det tiloversblevne smør i en lille gryde,tilsæt mel,sennep,gurkemeje og sukker og rør godt i det i et par minutter.Skru op for varmen,si væden fra grøntsagerne ,og tilsæt den varme mælk.Lad det småkoge i ca 5 minutter. Kom grøntsagerne i og lad retten simre indtil de lige akkurat møre. Rør forsigtigt fløden i ,smag til med salt og peber Server med hakket purløg og finthakkede forårsløg.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 1 time at forberede og 15 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.