Din køkkenchef på nettet
175 gram sushiris
2½ dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk. riseddike
HUSK!!
Al fisk der anvendes til sushi SKAL have været frosset ned,
i et døgn på -21 grader.Behandlet med temp. over 60 c.
Eller mariner fisken i salt og eddike.
Hjemmelavet nigiri sushi. Man bruger også rå laks, tun, hvid fisk, muslinger og skaldyr, ål, makrel, blæksprutte samt mange forskellige farver grøntsager.
Skyl risene i en sigte under den kolde hane til vandet er klart
igen.
Bring risen i kog med 2½ dl vand og lad det småkoge i 2
minutter,sluk for varmen og lad risen stå under låg i 10
minutter.
Fjern låget og lad risen suge vand til sig i yderligere 10
minutter,opvarm imens 1 strøget tsk salt og 1 strøget tsk sukker i
2 spsk. riseddike.
Kom risen i en skål og dryp marinaden over og bland godt med en
lille ske eller pinde.
Lad risen køle lidt af.Form så en skefuld ris til en lille aflang
bolle
Læg den fisk eller det der skal på og form med 2 fingre og tryk
forsigtigt ,så fisken hænger fast på risen.
Bind eller læg evt. purløg omkring eller nori-tang.
Denne ret tager ca. 20 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.
Middel.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.