Ingredienser

175 gram sushiris
2½ dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk. riseddike
Syltet ingefær
Nori- Tang
Wasabirod
Mayonaise
Tips
Brug evt.-- Agurk,avocado,rød peber ,asparges eller strimlet gulerod.
Rejer eller røget laks eller tun fra dåse.


Bruger man frisk rå fisk, skal man huske
at det skal være dybfrosset ca 24 timer før brug,
af hensyn til sundhedsfaren.
.
Man kan selv komponere sin egen sushi .

Maki-sushi - Hjemmelavet

Maki-sushi - Hjemmelavet
Hjemmelavet sushi er nemt og hurtigt og hyggeligt at lave.

Tilberedning

Skyl risene i en sigte under den kolde hane til vandet er klart igen.

Bring risen i kog med 2½ dl vand og lad det småkoge i 2 minutter,sluk for varmen og lad risen stå under låg i 10 minutter.

Fjern låget og lad risen suge vand til sig i yderligere 10 minutter,opvarm imens 1 strøget tsk salt og 1 strøget tsk sukker i 2 spsk. riseddike.

Kom risen i en skål og dryp marinaden over og bland godt med en lille ske eller pinde.

Lad risen køle lidt af og læg så ca 5-6 mm ris på ca det 3/4 af et stykke nori-tang ,der ligger på en rullemåtte og glat risen ud med en fugtet ske.

Kom en lille smule mayonaise på risen og glat ud,avocado der er skåret i firkantede lange stænger lægges på ,et par strimler rød peber lægges på,en 6-8gode rejereller lidt røget laks eller en god tun fra dåse og ikke at forglemme en lille streg warsabirodspasta.

Det hele rulles , så nori-tangen tilsidst lukker rullen ,fugt den sidste kant af tangen så den klistrer sig sammen .

Husk at bruge en god soya til at dyppe sushien i og server en god øl og evt. Japansk Sake til.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Dyr.


Sværhedsgrad

Svær.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.