Din køkkenchef på nettet
175 gram sushiris
2½ dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk. riseddike
Syltet ingefær
Nori- Tang
Wasabirod
Mayonaise
Tips
Brug evt.-- Agurk,avocado,rød peber ,asparges eller strimlet gulerod.
Rejer eller røget laks eller tun fra dåse.
Bruger man frisk rå fisk, skal man huske
at det skal være dybfrosset ca 24 timer før brug,
af hensyn til sundhedsfaren.
.
Man kan selv komponere sin egen sushi .
Skyl risene i en sigte under den kolde hane til vandet er klart
igen.
Bring risen i kog med 2½ dl vand og lad det småkoge i 2
minutter,sluk for varmen og lad risen stå under låg i 10
minutter.
Fjern låget og lad risen suge vand til sig i yderligere 10
minutter,opvarm imens 1 strøget tsk salt og 1 strøget tsk sukker i
2 spsk. riseddike.
Kom risen i en skål og dryp marinaden over og bland godt med en
lille ske eller pinde.
Lad risen køle lidt af og læg så ca 5-6 mm ris på ca det 3/4 af et
stykke nori-tang ,der ligger på en rullemåtte og glat risen ud med
en fugtet ske.
Kom en lille smule mayonaise på risen og glat ud,avocado der er
skåret i firkantede lange stænger lægges på ,et par strimler rød
peber lægges på,en 6-8gode rejereller lidt røget laks eller en god
tun fra dåse og ikke at forglemme en lille streg
warsabirodspasta.
Det hele rulles , så nori-tangen tilsidst lukker rullen ,fugt den
sidste kant af tangen så den klistrer sig sammen .
Husk at bruge en god soya til at dyppe sushien i og server en god
øl og evt. Japansk Sake til.
Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 30 minutter at tilberede.
Dyr.
Svær.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.