Din køkkenchef på nettet
2 letpiskede æg
1 mellemstort løg
4 springløg
250 gram skinke
2 spsk. jordnøddeolie
2 tsk. svinefedt
Ca 275 gram langkornet ris,kogt og afkølet ( helst ris fra dagen i forvejen )
50 gram. frosne ærter
2spsk. soyasauce
250 gram små kogte rejer uden skal
Lækre stegte ris med æg og grøntsager.
Krydr æggene med salt og peber.Skær løget i 8 både,skær
springløgene på skrå i små stykker og skær skinken i meget små
strimler
Opvarm 1 spsk olie i wok eller stor pande og tilsæt æggemassen;
skrab det bagte æg mod midten og tip panden,så den ubagte æggemasse
flyder ud i siderne og bliv ved til æggemassen er næsten bagt .Saml
det i store stykker så det ligner røræg.Læg det på en tallerken og
sæt til side.
Varm resten af olien op med fedtet og drej wokken eller panden så
der er olie op af siden,tilsæt løg og lynsteg ved høj varme til de
er gennemsigtige,kom skinken på lynsteg 1 minut.
Tilsæt ris og ærter og steg i ca 3 minutter til risene er
gennemvarmede.Kom herefter æg, soyasauce, forårsløg og rejer i.
Varm igennem og server.
Tip: Kog risene dagen i forvejen ,så falder risene fra hinanden og klistrer ikke
Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.
Billig.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.