Ingredienser

2 letpiskede æg
1 mellemstort løg
4 springløg
250 gram skinke
2 spsk. jordnøddeolie
2 tsk. svinefedt
Ca 275 gram langkornet ris,kogt og afkølet ( helst ris fra dagen i forvejen )
50 gram. frosne ærter
2spsk. soyasauce
250 gram små kogte rejer uden skal

Stegte ris

Lækre stegte ris med æg og grøntsager.


Tilberedning

Krydr æggene med salt og peber.Skær løget i 8 både,skær springløgene på skrå i små stykker og skær skinken i meget små strimler

Opvarm 1 spsk olie i wok eller stor pande og tilsæt æggemassen; skrab det bagte æg mod midten og tip panden,så den ubagte æggemasse flyder ud i siderne og bliv ved til æggemassen er næsten bagt .Saml det i store stykker så det ligner røræg.Læg det på en tallerken og sæt til side.

Varm resten af olien op med fedtet og drej wokken eller panden så der er olie op af siden,tilsæt løg og lynsteg ved høj varme til de er gennemsigtige,kom skinken på lynsteg 1 minut.

Tilsæt ris og ærter og steg i ca 3 minutter til risene er gennemvarmede.Kom herefter æg, soyasauce, forårsløg og rejer i. Varm igennem og server.

Tip: Kog risene dagen i forvejen ,så falder risene fra hinanden og klistrer ikke


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.


Prisniveau

Billig.


Sværhedsgrad

Let.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.