Ingredienser

50-100 gr soltørrede tomater
1-2 peberfrugter
1-2 fed hvidløg
1 tsk salt
1/2 dl olivenolie
50 gr gær
2 1/2 dl vand
125 gr grahamsmel (ca 2 dl )
Ca 375 gr hvedemel ( ca 6 1/2 dl )
Evt nødder ( valnødder, hasselnødder )

Gertrud brød

Gertrud brød

Tilberedning

Skær tomaterne i stykker, befri peberfrugterne for kerner og del i mindre stykker. Kom tomaterne, peberfrugterne og hvidløg i en blender eller hak det hele meget fint.Bland det med olivenolien.

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt peberfrugtblandingen, salt og grahamsmel.

Bland hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen har en god konsistens. Ælt det hele godt.Hæver i 45 minutter.

Form dejen til et langt brød og lad det efterhæve i ca 15-30 minutter. Snit brødet og pensl med vand.

Bages på nederste rille i ovnen på 200 gr i ca 30 minutter.

Kilde : Gertrud


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 1 time 30 minutter at forberede og 30 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.