Din køkkenchef på nettet
1 kg skært oksekød eller andet smagsfuldt oksekød
100 gr mel
2 løg
50 gr smør eller margarine
salt og peber
6-8 dl oksebouillon
2-3 laurbærblade
kulør (hvis retten ikke er mørk nok )
1/2 dl hakket persille
Klassisk dansk gryderet af skært oksekød. Giver en super fantastisk sauce.
Bland mel , salt og peber på en tallerken.Skær kødet i tynde skiver, bank dem og vend dem i melet. Brun dem i en gryde i fedtstoffet og tag dem op. Skær løgene i skiver og brun dem i gryden.
Læg kødet tilbage i gryden og hæld bouillonen ved og kom laurbærbladene i også. Lad retten simre 1 1/2 time til kødet er mørt. Tag kødet op og sigt saucen, giv den evt lidt kulør , jævn den med lidt meljævning hvis det er nødvendigt, smag til med salt og peber. Hæld saucen over bankekødet og drys med friskhakket persille.
Serveres med en god kartoffelmos til.
Denne ret tager ca. ca 2-3 timer at forberede og 30 minutter at tilberede.
Middel.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.