Din køkkenchef på nettet
1 1/2 dl kakao
1 1/2 dl sukker
2-3 tsk maizenamel
1 1/4 dl letmælk + 2 spsk mælkepulver
1/2 dl kold, stærk kaffe
flydende margarine til formene
7 æggehvider
1/4 tsk vinsyre
1/8 tsk salt
25 g mørk chokolade, groft reven
2 tsk flormelis
Bland kakao, 1/2 dl af sukkeret og maizenamel i en gryde. Rør mælk og kaffe i. Bland det godt.
Bring det i kog under piskning, til sukkeret er opløst og fortæt kogningen i ca. 5 min. Kog yderligere 1 min uden at piske.
Tag gryden fra varmen. Lad massen blive kold.
Varm ovnen til 175 grader. Smør 8 souffléforme let med flydende margarine. Pisk æggehviderne med vinsyren i en stor skål til fast skum. Brug mikseren.
Tilsæt gradvis resten af sukkeret og saltet og fortsæt med at piske, til blandingen er tyk og blank.
Hæld chokolademassen i en stor skål. Vend 2 1/2 dl af æggehvideskummet i. Bland derefter resten af æggehviderne samt den revne chokolade i. Fordel dejen i de smurte forme (formene skal have lige sider) og glat overfladen.
Bag souffléerne, til de er hævede og overfladen er stivnet, mens indmaden stadig er blød, ca. 20-25 min. Pudr flormelis over. Servér straks.
Denne ret tager ca. ca 1 time at forberede og 10 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.