Ingredienser

1 1/2 dl kakao
1 1/2 dl sukker
2-3 tsk maizenamel
1 1/4 dl letmælk + 2 spsk mælkepulver
1/2 dl kold, stærk kaffe
flydende margarine til formene
7 æggehvider
1/4 tsk vinsyre
1/8 tsk salt
25 g mørk chokolade, groft reven
2 tsk flormelis

Chokolade Soufflé

Chokolade Soufflé
Disse fantastiske lækre souffléer kan du servere ved enhver lejlighed. Alle dine gæster vil sætte pris på dem.

Tilberedning

Bland kakao, 1/2 dl af sukkeret og maizenamel i en gryde. Rør mælk og kaffe i. Bland det godt.

Bring det i kog under piskning, til sukkeret er opløst og fortæt kogningen i ca. 5 min. Kog yderligere 1 min uden at piske.

Tag gryden fra varmen. Lad massen blive kold.

Varm ovnen til 175 grader. Smør 8 souffléforme let med flydende margarine. Pisk æggehviderne med vinsyren i en stor skål til fast skum. Brug mikseren.

Tilsæt gradvis resten af sukkeret og saltet og fortsæt med at piske, til blandingen er tyk og blank.

Hæld chokolademassen i en stor skål. Vend 2 1/2 dl af æggehvideskummet i. Bland derefter resten af æggehviderne samt den revne chokolade i. Fordel dejen i de smurte forme (formene skal have lige sider) og glat overfladen.

Bag souffléerne, til de er hævede og overfladen er stivnet, mens indmaden stadig er blød, ca. 20-25 min. Pudr flormelis over. Servér straks.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 1 time at forberede og 10 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.