Din køkkenchef på nettet
3 store ferskner
2 1/2 dl (150 g) friske eller frosne, optøede blåbær
2 spsk appelsinjuice
2 æggehvider
1/2 dl sukker
Garnering
flormelis, blåbær og mynte
Sæt ovnen på 200 grader. Flå, halvér og udkern
fersknerne. Dup dem tørre og stil dem på en plade med bagepapir.
Fordel blåbærrene i hullerne efter stenene og dryp med appelsinjuice.
Pisk æggehviderne til fast skum med en mixer. Tilsæt sukkeret
lidt ad gangen. Pisk til massen danner små toppe når piskeriset
tages op af skålen.
Fordel marengsen over de halve ferskner. Brug gerne en sprøjtepose.
Bag fersknerne til marengsen er gylden, ca. 10 min. Anret dem på
tallerkner og sigt lidt flormelis over. Garnér med mynte og blåbær.
Denne ret tager ca. 15 min. at forberede og 10 min. at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.