Din køkkenchef på nettet
Kagen
225 g finthakkede valnødder
125 g smør
140 g sukker
5-6 æg
175 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 1/2 dl mælk
Sukkerlaget
210 g sukker
2 1/2 dl vand
1 stk hel kanel
2 spsk citronsaft
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i een ad gangen. Tilsæt mælk, mel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder.
Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen så denne blødgøres.
Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.
Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 20-30 cm og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 min.
Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under omrøring. Fjern den hele kanel. Hæld forsigtigt den varme sukkerlage over den færdigbagte kage og lad den blive kold.
Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum.
Denne ret tager ca. ca 35 minutter at forberede og 25 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.