Din køkkenchef på nettet
225 tørrede kikærter -- udblødt i rigeligt af koldt vand natten over.
Saften af 2 store citroner
11/2 dl tahina ( Sesamfrøpasta)
2-3 fed hvidløg knust
4 spsk god ekstra olivenolie
Et lille nip stødt spidskommen
Salt og kværnet peber
Pynt
Paprika og snittet bredbladet persille
Sæt ærterne i blød natten over i rigeligt koldt vand.
Hæld vandet fra ,kom ærterne i en gryde og dæk dem med koldt vand,bring gryden i kog og lad dem simre i ca 1 1/2 time.
Lad ærterne dryppe af og gem lidt af vandet fra ærterne.Kom ærterne i en foodprocessor,blend ærterne til de er helt glatte,tilsæt citronsaft og lidt af kogevandet til konsistensen er pure agtig.
Tilsæt sesampastaen ,hvidløg og 3 spsk af olien,spidskommen og blend det sammen,krydr med salt og friskkværnet peber.
Stil hummusen på køl i 2.3 timer så den kan sætte sig.
Serveres pyntet med den sidste skefuld olivenolie og paprika og strimlet bredbladet persille på toppen og lune pitabrød og et godt glas vin.
Denne ret tager ca. 1 1/2 time at forberede og 15 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.