Ingredienser

1 1/2 liter fiskebouilon
30 meget tynde porrer,rødder og de seje grønne blade skåret af
10- 15 store spinatblade,stilke skåret af
ca 550 gram røget laks i lange skiver.
Evt. rucola-blade til pynt

Lakseterrine

Lakseterrine
10 personer

Tilberedning

Fiskebouilonnen bringes i kog,læg porrene i gryden ,dæmp varmen og lad dem simre i ca 20 minutter eller til de er møre.Afdryppes godt og stilles på køl.

Spinat bladene kommes i kogende vand i ca 30 sekunder og lægges derefter i iskoldt vand.Tag hvert blad op og dup dem tørre.

En 1 liters form fores med film. Bund og sider fores med laks således at et langt stykke hænger ud over den ene side.Læg et lag spinatblad på laksen således at de også hænger ud over den ene side.

Læg 2 lag porrer tæt sammen på langs i bunden ,pres dem godt og krydr med salt og peber.Derefter et lag af halvdelen af den resterende laks.derefter, et lag porrer ,pres forsigtigt og resten af laksen,salt og peber.

Til sidst 2 lag porrer,salt og peber. Fold spinat og laks ind over så fyldet er dækket.Tildækkes med film.Skær et kraftigt stykke pap ud så det passer invendigt i formen ,pak det ind i 2 lag staniol og læg det oven i formen med en vægt på ca 1 kg .evt.2 konservesdåser .

Stilles på køl i mindst 4 timer,skær derefter terrinen i skiver og anret på tallerkner med en skefuld sauce verte og rucola- blade som punt


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 1 time+ 4timer på køl at forberede og ca 25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.