Din køkkenchef på nettet
2 kg blåmuslinger
Suppen til dampning
1 porre
2 gulerødder
1 løg
1 stængel bladselleri
3 dl. tør hvidvin
1/2 spsk hele koriander eller frisk hakkede
Salt og peber
1 dl. piskefløde
1 bdt. dild
Vask og sorter muslingene . De muslinger der ikke er lukkede og som ikke lukker sig ,når de bliver banket mod spækkebrættet,SKAL kasseres.
Skær porre ,gulerødder, løg og selleri i tynde strimler eller stykker.Kom uretrne i i en gryde sammen med hvidvin,koriander,salt og peber og kog i ca 10 minutter
Tilsæt muslingerne ,læg låget på og damp i ca 10 minutter. Ryst gryden indimellem og kasser de muslinger der ikke har åbnet sig.
Læg alle muslingerne i et serveringsfad, sammen med urterne .
Kog den resterende sauce op med fløden og tilsæt den hakkede dild.
Hæld suppen over muslingerne og server straks med et godt brød og en god hvidvin.
Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og 20 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.