Din køkkenchef på nettet
3 kyllingebrystfiletter
ca 1/2 dl citronsaft
1 fed hvidløg,knust
100 gram fintskåret parmaskinke eller prosciutto skinke
1 lille grov agurk
2 spsk. citronpeber
2 spsk olivenolie
150 gram kogt pasta (penne eller conchiglie -konkyliepasta )
ca 80 gram soltørrede tomater ,fintstrimlede
ca 75 gram sorte oliven ,halverede
ca 125 gram halverede artiskokhjerter fra glas
ca 50-75 gram høvlet parmasanost
Ca 1 dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1/4 tsk. krydderpeber
1 tsk. dijonsennep
3 tsk. majsmel
ca 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
ca en håndfuld frisk basilikum ,strimlet
Bred kyllingefiletterne ud med en kødhammer .Bland citronsaft og hvidløg i en skål, tilsæt kyllingekødet og vend rundt til kyllingekødet er dækket helt ,dæk til med folie eller film stil koldt mindst 3 timer eller helst natten over,vend kødet af og til. Skær parmaskinke eller prosciuttoen i tynde strimler .Skær agurken igennem på langs og skær den i skiver. Lad kyllingen dryppe af og vend den i citronpebberen.Varm olie op i en tykbundet gryde eller pande og steg filetterne i ca 4 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.Køl af. Dressingen tilberedes ved at blande olie,hvidvinseddike,peber og sennep i en gryde . Bland majsmel med ca 1 dl vand , kom det i gryden og pisk ved mellem varme til saucen er tyk og cremet, tilsæt fløde ,basilikum og salt. Rør til den er varm. Bland pasta,kylling,agurker,parmaskinke ,soltørrede tomater ,oliven og artiskokhjerter i en stor serveringsskål. Hæld forsigtigt den varme og bland. Serveres varm eller kold med høvlede parmasanflager på toppen.
Denne ret tager ca. 30 minutter+ 3 timers marinering at forberede og 10 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.