Ingredienser

3 dl langkornet ris
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
6 dl vand eller bedst fiskebouillon
1 spsk. salt
1 laurbærblad
1/2 g safran eller gurkemeje
1 stegt kylling eller kanin
250 gr magert svinekød i terninger
200 gr chorizopølse
1 rød peberfrugt
200 g frosne rejer (eller passende mængde store tigerrejer)
125 g frosne ærter
250 g muslinger fra dåse
1/2 tsk. cayennepeber
1 citron
Peber

Paella

Paella
6 personer

Tilberedning

Svits risene i olien sammen med hakket hvidløg. Hæld vandet ved, tilsæt salt og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 15 min.

Tilsæt lidt safran eller gurkemeje så risen bliver svagt gul. Hæld risen i en stor flad gryde eller pande.

Tilsæt scorizopølse inden det andet kød kommer i og lad den simre med et par minutter.

Del kyllingen (kaninen ) i portionsstykker, skær peberfrugten i strimler, tø rejerne(kog store tigerrejer) og lad muslingerne vande af i en sigte.

Læg kyllingestykkerne eller kaninstykkerne på risen sammen med peberfrugt, rejer, ærter og muslinger eller evt. blæksprutter Drys evt. med lidt salt og cayennepeber.

Skær tomaterne i både, fordel dem i fadet og sæt det i ovnen ved 250° i ca. 15 min., til alt er gennemvarmt. Der kan også bruges blæksprutter , som kan købes i specialforretningerne.

Server et godt brød til og pynt med citron.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. ca 30 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.