Ingredienser

1-2 fed hvidløg
½ l piskefløde
200 g rejer
1 gulerod
1 porre
salt
lidt grøntsagsbouilon
salt og hvid peber
Tilbehør
Lidt groft hjemmebagt rugbrød

Hvidløgsrejer i fløde bisque

Hvidløgsrejer i fløde bisque
Kilde :Jan Møller Hansen

Tilberedning

Porrer og gulerødder skæres i tændstikstykke strimler i en længde af ca. 8 cm. Smørret smeltes i gryden og hvidløg presses ud. Porrer og gulerødder sorteres i smørret sammen med hvidløg.

Når grønsagerne er sorteret hældes fløden i. Saucen koges let til fløden har samlet sig og bisqueen er blevet lidt tykkere.

Der smages til med bouilon og evt. salt og peber og mere hvidløg efter behag. Nu kan bisqueen stå og trække til dagen efter i køleskabet. Det er det samme som gule ærter, de er bedre dagen efter.

Eller man kan vende rejerne i nu og retten er klar til servering. Bemærk at rejerne er det sidste der tilsættes og herefter må retten kun opvarmes i meget kort tid, ellers bliver de bløde og slatne.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og 15 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.