Din køkkenchef på nettet
1 løg
3 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 gulerod
2 laurbærblade
1 fl. tør hvidvin
1 kg. kalvekød ( klump eller tyksteg ) kan også laves med kalkun
Salt og sorte peberkorn
Sauce
2 ds. tun i olie,drænet
2 spsk.kapers
6-7 sardelfiletter
1 fed hvidløg,finthakket
1 dl. tør hvidvin
1-2 dl ekstra jomfruolivenolie
ca 2 dl. god mayonaise
pynt
Kapers
Persille, bredbladet
Rul og bind kødet til en stor pølse.
Hak løg,hvidløg,bladselleri og gulerod og kom det sammen med vin,kød ,laurbærblade,salt og peberkorn i en gryde.Hæld vand på så lødet lige netop er dækket.Bring det i kog og lad det hele simre i ca 1 1/2 time eller til kødet er mørt.
Lad tunen dryppe af og kom så alt til saucen i en blender( olien gradvis i,så saucen ikke bliver for tyk eller tynd ) og lav det til en lind sauce( gerne dagen før ) .
Tag kødet op,fjern snoren,lad kødet køle af og skær i tynde skiver .
Anret skiverne på et fad ,hæld tunsaucen over og pynt med kapers og persille.Server som forret eller med en god salat eller frisk pasta.
Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og ca 2 timer at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.