Ingredienser

50 gram smør
2 løg eller ca 250 gram i skiver
1" tsk mel
1 liter grøntsagsbouilon eller hønsebouilon
4 spsk tør hvidvin eller 1/2 spsk. tør sherry
150 gram gruyère eller emmentaler ost revet
Salt og friskkværnet peber

Løgsuppe

Klassisk fransk løgsuppe. Brug Gruyère ost eller Emmentaler til denne suppe


Tilberedning

Smelt smørret i en stor gryde ,tilsæt løg og kog i ca 12 minutter, eller til de er let brunede.Rør melet i og kog videre, til melet skifter farve. Hæld så bouilonnen og vin eller sherry over og bring suppen i kog igen under omrøring.Krydr med salt pg peber ,læg låg på og lad suppen simre i ca 15 minutter. Serveres rygende varm med løgene fordelt på hver tallerken og osten drysset i midten.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 10 minutter at forberede og 25 minutter at tilberede.


Prisniveau

Billig.


Sværhedsgrad

Let.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.