Din køkkenchef på nettet
Suppen
2 hele hvidløg ( ca 25 fed )
225 g rensede og halverede champignon
75 g smør
1 tsk frisk timian
20 g mel
1 1/2 dl hønse fond eller suppe
3/4 dl kaffefløde 13 %
1 1/2 -2 dl mælk
Salt og peber
Pynt
2 spsk hakket persille
5o g champignoner skåret i tynde skiver
Svampesuppe med hvidløg. Kraftig og stærk suppe.
Pil hvidløgene og blancher dem i 1 minut, lad dem dryppe af, pil dem. Lad svampene simre i smørret i 5 minutter, tag dem og stil til side. Kom hvidløgene ned i smørret og svampesaften og lad dem småkoge under låg i ca 10-15 minutter indtil hvidløgene er møre. Rør melet i og lad det koge op under omrøring. Skru op for varmen og kom hønsefonden iog mælken i lidt efter lidt, mens der røres, lad det koge i ca 10 minutter. Tilsæt svampene og lad suppen simre 1 minut længere. Tag gryden af og tilsæt fløden og krydr med salt og peber. Server med et drys friskhakket persille og tynde skiver rå svampe.
Denne ret tager ca. 40 minutter at forberede og 10 minutter at tilberede.
Billig.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.