Ingredienser

200 gram hvedemel
1/2 tsk. salt
vand
90 gram smør.
Fyld
25 gram smør 1 stort løg ,i tynde skiver
evt. 4 skiver bacin i tern
3 æg
3 dl. creme fraice eller fløde eller mælk
1/4 tsk frisk revet muskatnød
ca 100 gram ost, f.eks Cheddar, Gruyère eller Manchego revet.
Salt og friskkværnet peber

Tærte med ost og løg

Tærte med ost og løg
Bacon kan undværes. 6-8 personer.

Tilberedning

Tilbered dejen,sigt mel og salt i en skål og gnid smørret i melet til det ligner små krummer.

Tilsæt derefter så meget vand ( ca 4-5 spsk) at du kan få dejen til at hænge sammen .Ælt til dejen er fin og glat,pak den i film og læg på køl i ca 1/2 time.

Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord og læg den på et smurt tærtefad,godt op af siderne.Prik i dejen med en gaffel.

Læg folie over og stil på køl igen i ca 15 minutter,varm ovnen op til 180 grader og forbag bunden i 5 minutter.

Tilbered fyldet ,smelt smørret og svits løggene og evt bacon heri i ca 10 minutter.,Pisk,æg creme fraice eller fløde sammen ,krydr med salt og peber og muskat.

Kom løgene op i tærteformen og drys ost over ,hæld derefter forsigtigt æggeblandingen over ,pas på det ikke løber over. Bag tærten i ca 35-40 minutter eller til fyldet er fast,tages ud og afkøles eller serveres varm .


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og 35-40 minutter at tilberede.


Prisniveau

Ikke angivet.


Sværhedsgrad

Ikke angivet.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.