Din køkkenchef på nettet
200 gram hvedemel
1/2 tsk. salt
vand
90 gram smør.
Fyld
25 gram smør 1 stort løg ,i tynde skiver
evt. 4 skiver bacin i tern
3 æg
3 dl. creme fraice eller fløde eller mælk
1/4 tsk frisk revet muskatnød
ca 100 gram ost, f.eks Cheddar, Gruyère eller Manchego revet.
Salt og friskkværnet peber
Tilbered dejen,sigt mel og salt i en skål og gnid smørret i melet til det ligner små krummer.
Tilsæt derefter så meget vand ( ca 4-5 spsk) at du kan få dejen til at hænge sammen .Ælt til dejen er fin og glat,pak den i film og læg på køl i ca 1/2 time.
Rul derefter dejen ud på et meldrysset bord og læg den på et smurt tærtefad,godt op af siderne.Prik i dejen med en gaffel.
Læg folie over og stil på køl igen i ca 15 minutter,varm ovnen op til 180 grader og forbag bunden i 5 minutter.
Tilbered fyldet ,smelt smørret og svits løggene og evt bacon heri i ca 10 minutter.,Pisk,æg creme fraice eller fløde sammen ,krydr med salt og peber og muskat.
Kom løgene op i tærteformen og drys ost over ,hæld derefter forsigtigt æggeblandingen over ,pas på det ikke løber over.
Bag tærten i ca 35-40 minutter eller til fyldet er fast,tages ud og afkøles eller serveres varm .
Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og 35-40 minutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.