1 stort løg hakket fint
2 spsk smør
500 gram hakket okse-kalv eller lammekød
2 fed hvidløg
1/4 l tør rødvin
3 spsk. olivenolie
1 dl . vand
1 ds. flåede eller hakkede tomater
1/2 tsk. sukker
2-3 spsk koncentreret tomatpure
1 stk. kanelstang
1-2 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
4 spsk . friskhakket persille
1 god dusk hakket frisk basilikum eller 1/2 spsk. tørret
I en tykbundet gryde kommes løget sammen med vandet og simrer til det er blødt,tilsæt smørret, simmer videre til de er klare.
Kom derefter kødet i og rør godt rundt med et piskeris til alt kødet ikke er rødt mere.
Kom dernæst hvidløg ,olivenolie og vin på ,læg låg på og simmer i 5 minutter.
Kom de flåede tomater (hæld det tynde tomatjuice fra ) ved ,tomatpureen,
sukkeret, kanelstangen,laurbærblade og smag til med salt og friskkværnet peber ,lad det simre i ca 3o minutter.
Kom Persillen og basilikummen i de sidste 10 minutter og tag låget af så saucen kan komme af med væde .
Fjern kanelstangen inden servering.
Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 30 monutter at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.