Din køkkenchef på nettet
2 kg lamme- skank (osso buco) eller bov skåret i store stykker
500 gram pillede løg
3/4 kg kartofler
1 dl olivenolie
1 grøn peber
1 rød peber
200 gram Fetaost
1/2 flaske hvid- eller rødvin
5-? fed hvidløg (skåret i skiver)
Friskhakket oregano eller tørret
Rosmarin frisk
evt lidt frisk timian
Saften af 1 citron
3-4 laurbærblade
2 tsk . salt
1/4 tsk. peber
Super mør og smagsfuld ret, der ingen regel er for at lave . Man skal bare huske at lægge folie på inden stegningen, for at forsegle gryden, dette er grunden til at retten er utrolig mør og velsmagende. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Forvarm ovnen til ca 185 grader. Læg lammekødet i et stort
ildfast fad eller en jerngryde med låg og brun det godt i ca 15
minutter, de resterende ingredienser lægges ved.
Citronsaften presses ud over lammekødet. Læg staniol over
gryden eller fadet, inden låget bliver lagt på.
Skru derefter varmen ned på ca 130-150 grader og bag retten i ca
4-5 timer. Lad det hele passe sig selv uden at lukke op. Serveres
straks og rygende varmt med et godt brød og en god salat samt, et
godt glas vin.
Denne ret tager ca. 1 time at forberede og 4-5 timer at tilberede.
Middel.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.