1 lammekølle
2 -3 fed hvidløg
1 dl citronsaft
2 spsk tørret oregano
1 løg ,skivet
2 bladselleristilke i skiver
2 spsk blødt smør
1 kg kartofler ,skåret i kvarte
Salt og peber
Opvarm ovnen til 180 grader. Skær små snit i køllen og stik hvidløg i lommerne.
Gnid det halve af citronsaften på køllen og krydr med salt og peber og halvdelen af oreganoen,læg køllen i et passende fad og steg den 1 time
Smid fedtet fra fadet væk,smør det bløde smør på køllen,skru temperaturen ned på 160 grader og steg køllen 1 time mere, vend køllen en gang imellem under stegningen.
Læg kartoflerne i fadet,drys med resten af oreganoen og den resterende citronsaft og krydr med salt og peber,steg videre i 1 time mere.Tilsæt lidt vand hvis kartoflerne bliver tørre og vend dem efter en halv time.
skær kødet ud og fjern overskydende fedt og server kartoflerne med lammeskyen
Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og ca 3 timer at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.