Din køkkenchef på nettet
1 1/2 kg. oksekød eller kalvekød
6 spsk. olivenolie
0,4 l oksebouillon
1 1/2 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatkoncentrat
2 1 /2 dl rødvin
4 spsk. vineddike
3 - 5 fed hvidløg i skiver
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. friskhakket rosmarin eller 1/2 tørret
1 tsk friskhakket oregano eller 1/2 tørret
2 laurbærblade
1 - 1/2 spsk. spidskommen
1 lille stang hel kanel
1/2- 3/4 kg. perleløg eller skalotteløg
250 gram god fetaost
1 1/2 kg. oksekød eller kalvekød skæres i terninger på 3gange3 cm og brunes på en pande i
6 spsk. olivenolie.
Kødet lægges i et ildfast fad, og panden koges af med
0,4 l oksebouillon som hældes over kødet.Fadet dækkes med staniol og stilles i ovnen ved 160 gr.i 1 time.
Derefter tilsættes alle ingredienserne ( bortset fra perleløg og fetaost )
Fadet stilles i oven ( uden staniol ) ved 160 gr. i 1 time.
Perleløgene dryppes godt af og brunes i 2 spsk. olivenolie på en pande . Løgene hældes ved kødet, og det hele får endnu 1 time i ovnen ved 160gr. ( uden staniol. )
De sidste 10 minutter inden retten er færdig nulres fetaosten over retten og bager med til den er smeltet.
Serveres straks med ris og et glas rødvin eller Retsina og brød.
Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og 3 timer at tilberede.
Ikke angivet.
Ikke angivet.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.