Ingredienser

1 kg hakket oksekød
500 gram hakket lammekød
1 bundt persille
2 æg
3 fed hvidløg
1 løg
1 tsk røget paprika
1 spsk edelsüss paprika
1 knsp spidskommen (kan udelades)
Salt
Peber
Olivenolie til stegning

Cevapcici

Lækre krydrede "Balkan-Frikadeller"


Tilberedning

Hak persille og løg fint. Steg løg blødt på en pande, til det er blødt og nærmest gennemsigtigt. Kom knust hvidløg i og lade det simre med et par minutter - hverken løg eller hvidløg må få farve, så smager det bittert. Sæt til side og køl ned.

 

Bland kød, mel, krydderier, løg og hvidløg sammen, ælt grundigt igennem og stil farsen til side en halv times tid.

 

Form små aflange pølser af farsen, ca. 3 cm tykke og på længde med din langefinger. Drys pølserne med edelsüss paprika før stegning.

 

Steg pølserne i olivenolie, til de er gennemstegte.

 

Server med fladbrød, hjemmelavet tzatziki og salat.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 30 min at forberede og 20 min at tilberede.


Prisniveau

Middel.


Sværhedsgrad

Let.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.