Din køkkenchef på nettet
1 kilo magert hakket oksekød
50 gram smør
4 store gulerødder
3 stænger bladselleri
3 løg
3 fed hvidløg
1/2 liter rødvin (samt et glas til kokken)
1 liter oksebouillon
3 dåser tomatpure ( koncentreret)
3 Laurbærblade
1 tsk. Timian
2 spsk olivenolie
Salt og Peber
Lækker og smagsfuld klassisk italiensk kødsauce.
Varm olie og smør i en stor gryde og svits grøntsagerne i ca 15 minutter på middel varme. De skal ikke brune men bare karamellisere. Tag grøntsagerne op og tilsæt kødet og brun det ca. 10 minutter, rør godt imens.
Hæld vinen ved og kog saucen i 5 minutter. Tilsæt de svitsede grøntsager. Hæld derefter 2/3 af bouillonen ved saucen. Tilsæt laurbær og timian. Lad saucen simre i ca 1 1/2 time - tilsæt mere bouillon, hvis saucen tørrer ind. Rør tomatpureen ud i lidt bouillon og hæld det i saucen. Smag til med salt og peber.
Serveres med frisk pasta og friskrevet eller høvlet parmasanost.
Denne ret tager ca. 30 minutter at forberede og ca 2 timer at tilberede.
Billig.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.