2-3 løg
2-3 fed hvidløg
4 gulerødder
4 stængler blegselleri
6-8 tykke skiver okse- kalve skank
3 spsk mel
Salt og peber
3/4 dl olivenolie
1 liter okse-kalvefond eller bouilon
1/2 liter god rødvin
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatkoncentrat
1/4 liter piskefløde
1 tsk tørret timian
1 tsk rosmarin
Gremolata
1 spsk revet citronskal
Persille
2 fed hvidløg
Osso Buco a'la lechef. Meget kraftig i smag og fylde.
Hak løg, gulerødder, blegselleri og 2 af hvidløgene groft. Vend kødstykkerne i mel blandet med salt og peber. Brun kødet i olien i en tykbundet gryde. Tag det op af gryden når det er brunet. Brun løg og hvidløg og svits grøntsagerne. Bland kød og grøntsager.
Tilsæt bouilon, rødvin, tomater og alle krydderierne. Læg låget på og lad retten simre i ca 2 1/2 time til kødet falder fra benene. smag til med tomatkoncentrat, salt og peber.
Bland revet citronskal, hakket persille og meget finthakket hvidløg til en gremolata. Drys blandingen over retten og server med en lækker kartoffelmos.
Denne ret tager ca. 25 minutter at forberede og ca 3 timer at tilberede.
Middel.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.