Din køkkenchef på nettet
20-25 blommetomater
Havsalt
6-8 basilikum eller mynte blade
2-4 fed hvidløg knust let
Ekstra oliven olie
Soltørrede tomater er pragtfulde i en god salat eller i en sauce.
Vask tomaterne og skær dem i halve og placer dem på en bageplade
og strø med havsalt på dem alle.
Sættet i ovnen på 80-90 grader i 7-8 timer.
Ryst det overskydende salt af tomaterne og læg tomaterne i et
skoldet og atamon skyllet glas med enten basilikum eller mynte
blade og hvidløgene. Hæld olivenolie på glasset til det dækker
tomaterne .
På denne måde kan tomaterne holde sig i lang tid og er dejlige til
tapas eller meze evt. sammen med et godt brød og en iskold
ouzo.
Denne ret tager ca. 8-10 timer at forberede og 5 minutter at tilberede.
Billig.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.