Din køkkenchef på nettet
2 dåser økologiske flåede tomater
Vand
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 løg
1/2 glas hvidvin
1 dåse tomat puré
1 spsk. balsamico
1 tsk .røget paprika
1 tsk. sukker
1/2 tsk. timian
Salt & peber
Frisk bailikum efer smag
Denne tomatsauce er let at lave og smager fabelagtig godt.
Chili, hvidløg, løg og basilikum hakkes fint.
Chilie, hvidløg og løg sauteres ved smag varme. Det er vigtigt de ikke bruner, da det giver en bitter smag.
Tomat puré og røget paprika tilsættes og steger med et par minutter. Hvidvin tilsættes og koger med et par minutter. Derefter tilsættes de flåede tomater, balsamico samt vand (fyld en af de tomme dåser fra de flåede tomater ca. 2/3) og resten af krydderierne.
Saucen simrer en times tid eller to ved svag varme. Den friskhakkede basilikum tilsættes og saucen smages til.
Kan evt. blendes inden servering.
Denne ret tager ca. 15 min at forberede og 2 timer at tilberede.
Billig.
Let.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.