Ingredienser

1 l. olie (eks. vindruekerne)
8 store bagekartofler
Salt

Hjemmelavede Pommes Frites

Lækre sprøde hjemmelavede fritter


Tilberedning

Skræl kartofler og skær dem til pommes frites. Læg dem herefter i koldt vand en times tid eller to, skift gerne vandet et par gange. Herefter tages kartoflerne op og tørres.

Varm en gryde eller friteuse med olie op til 150 grader. Kog fritterne indtil de er møre, men ikke har taget farve. Dette skal gøres af flere hold afhængig af grydens størrelse. Tag fritterne op og læg dem på en bradepande. Lige før fritterne skal spise koges de, nu i 190 grader varm olie, indtil de er gyldne, hvorefter de tages op og lægges på fedtsugende papir.

Drys med salt lige inden servering, hvis dette gøres for tidligt bliver de bløde.

På denne måde opnår man de lækreste fritter - med sprød skorpe og med dejlig mos indeni. 


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 15 minutter at forberede og 20 minutter at tilberede.


Prisniveau

Billig.


Sværhedsgrad

Middel.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.