Din køkkenchef på nettet
Kødsauce
1 kg magert hakket oksekød
1 spsk olivenolie
1 løg
2 fed finthakket hvidløg
2-3 chilifrugter
1-2 dåser røde kidneybønner
1 rød spansk peber
2 dåser knuste tomater
1/2 dl tomatpure
2 1/2 dl tør rødvin
5 dl oksebouillon
1/2 dl hakket persille
3 spsk usødet kakao
Salt, peber og sød paprika efter behov
Børn er altid glade for denne ret, den er sjov at spise og så har den en herlig, kraftig smag. Server med ris eller brød og grøntsager.
Opvarm olien på en stor pande ved god varme. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løgene gyldne i olien. Tilsæt hvidløg og smuldr kødet i lidt ad gangen. Steg under omrøring, til kødet har skiftet farve.
Udkern, skyl og skiv chilifrugterne tyndt. Skyl bønnerne og lad
dem dryppe af i en si. Udkern og skyl den spanske peber og hak den
fint. Kom grøntsager, tomater, tomatpure, vin, kakao og bouillon på
panden. Rør rundt og bring det i kog. Smag til med salt og
peber.
Sænk varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min, til saucen er
jævnet noget. Rør den hakkede persille i og server med fx tern af
avocado, tern af tomater, en salat og syrnet fløde eller mager
creme fraiche.
Denne ret tager ca. 20 min. at forberede og 30 min. at tilberede.
Middel.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.