Din køkkenchef på nettet
1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød)
okseben
ca. 1/2 kg kartofler
2 l vand
3 løg
1 spsk paprika (stærk!)
1 stor dåse tomatpuré
1 spsk salt
ca. 4 gulerødder
2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
1 tsk spidskommen
1-2 peberfrugter
Gullasch suppe til 6 personer
Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri.
Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt.
Salt, spidskommen og tomatpuré tilsættes sammen med vand og
ben.
Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt - det
tager 2 à 3 timer. Så tilsættes kartofler og gulerødder ligeledes i
1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.
Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt.
Server suppen, gerne med franskbrød til. Vand passer godt til og
det gør en kraftig rødvin også.
Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i
indvandrerbutikkerne ) men man må ikke bruge chili eller lignende
for at gøre retten stærkere!, så hellere lidt ekstra af den
almindlige paprika.
I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det
kan ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.
Denne ret tager ca. 4 timer at forberede og 10 minutter at tilberede.
Middel.
Middel.
Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.