Ingredienser

1 kg oksekød (spidsbryst eller andet ikke magert kød)
okseben
ca. 1/2 kg kartofler
2 l vand
3 løg
1 spsk paprika (stærk!)
1 stor dåse tomatpuré
1 spsk salt
ca. 4 gulerødder
2-3 spsk fedtstof (svinefedt)
1 tsk spidskommen
1-2 peberfrugter

Gullasch Suppe

Gullasch suppe til 6 personer


Tilberedning

Smelt i en stor gryde fedtstoffet , de finthakkede løg brunes heri. Paprika og kødet i tern på ca 1x1 cm tilsættes og brunes godt. Salt, spidskommen og tomatpuré tilsættes sammen med vand og ben.

Retten skal nu småkoge under låg, til kødet er næsten mørt - det tager 2 à 3 timer. Så tilsættes kartofler og gulerødder ligeledes i 1 cm tern, og suppen koger til disse er møre.

Lige inden servering tilsættes fintskåret peberfrugt som pynt. Server suppen, gerne med franskbrød til. Vand passer godt til og det gør en kraftig rødvin også.

Det kan være svært at få rigtig stærk paprika herhjemme (måske i indvandrerbutikkerne ) men man må ikke bruge chili eller lignende for at gøre retten stærkere!, så hellere lidt ekstra af den almindlige paprika.

I øvrigt så virker spidskommen ved at fremhæve det stærke; men det kan ikke anbefales at øge mængden af dette krydderi.


Tilberedningstid

Denne ret tager ca. 4 timer at forberede og 10 minutter at tilberede.


Prisniveau

Middel.


Sværhedsgrad

Middel.


Hvor intet andet er opført er opskrifterne beregnet til 4 personer.